Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып)

Раздел Начальные классы
Класс 4 класс
Тип Конспекты
Автор
Дата
Формат doc
Изображения Есть
For-Teacher.ru - все для учителя
Поделитесь с коллегами:
4 «А» сынып Пәні: Математика Мұғалімі: Уалиева Сәуле Оразқызы Сабақтың тақырыбы: Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау Сабақтың мақсаты:
  1. Жазбаша көбейту және бөлу тәсілдерін қорытындылау, бекіту, алған білімдерін пайдалана отырып, есептер, мысалдар, қозғалысқа байланысты есептерді шығару жолдарын жетілдіру.
  2. Логикалық ой-өрісін дамыту, пәнге деген қызығушылығын арттыру.
  3. Адамгершілік қасиетін бойына дарыта білуге, қайырымды болуға тәрбиелеу.
Сабақтың түрі: бекіту сабақ Сабақтың әдісі: кіріктірілген сабақ Сабақтың көрнекілігі: электронды оқулық

Сабақтың барысы: Ұйымдастыру кезеңі І. Сабақ басталғаны жарияланып, мақсаты айтылады. Слайдпен жұмыс:№1 Жылдамдық Уақыт Қашықтық 5 км/сағ 2 сағ 10км 12км/сағ 3 сағ 36 км 60 км/сағ 8сағ 480 км 40 км/сағ 5 сағ 200км 40км/сағ 12 сағ 480 км ІІ. - Балалар, математиканың жалпы адам өміріне қажеттілігі бар ма? -Медицинада оның қажеттілігі қандай? -Ендеше бүгінгі сабақта математиканы қай тақырыпта өрбітеміз? -Сау болсын десең, 12 мүшең -Математика тек есептеу ғылымы ғана емес, сонымен қатар адам ағзасына қажетті екенін дәлелдегім келеді. Ол қалай болатынын сабақ үрдісінде біліп отырамыз. Ал қандай тақырыпқа байланыстыратынымызды білу үшін мына сұрақтарға жауап беруіміз керек. ІІІ.Слайд.№2 Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып)

-Эритроцит пен лейкоцит ненің құрамында болады? Қан құрамында Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып) ІV. Қан-қызыл түсті ерекше сұйықтық. Адамның қан мөлшері 5-6 л, бұл адамның жалпы дене массасының 7 % құрайды. Эритроциттер немесе қанның қызыл клеткаларының қандағы мөлшері көп болғандықтан, оларды байқау қиын емес. Бұл екі жағы ойыс, майда ядросыз клетка. Олардың тіршілік ету уақыты ұзақ емес, 100-120 тәулік. Күнделікті өлген эритроцттердің орнына 3000 млрд-қа дейін эритроцит түзіледі.Лейкоциттерді микроскоппен қарап табу қиын, себебі, көз аясына олардың тек 2-3 клеткасы ғана түседі. Олар түссіз, әр түрлі пішінді болып келеді. Сау адамның 1 мм3 қанында 6000-8000 лейкоцит болады. Лейкоциттер ағзада маңызды рөл атқарада: олар ағзадағы ауру тудыратын микроағзадан қорғайды. ағзадағы бөгде микробтарды жалған аяғымен тартып жұтып алады. V.Дәптермен жұмыс Бүгінгі күнді жазып, оқулықтағы 2 тапсырманы орындаймыз. №2 4сағ 50мин <450мин 203 мин>2 сағ 3 мин 3 тәул.14 сағ <314 сағ VІ. Егер қан құрамында елеулі өзгерістер болып, эритроцит азайса, аққандық немесе медицина тілінде лейкемия ауруына шалдығады. Бұл індетке шалдыққан адамдар көп. Соның ішінде жас балалар да бар. Бұл ауруды емдеу жолдары бар. Бірақ оған көп қаражат керек. Ол үшін әртүрлі қорлар ашылуда. Оған мүшелікке кіру үшін мына тапсырманы орындауымыз керек. Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып) №4 540*300=162000 640*800=512000 350*9000=3150000
3200*40=128000 56700:90=630 2310000:60=38500 44100:700=63 431000:500=862 250000:400=625



№5 А) 9 км/сағ*24сағ=216 км Ә) 9 км/сағ*72 сағ=648 км Б) 9 км/сағ*168сағ=1512км №6 Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып)? > Шешуі:2000кг-950 кг=1050кг (картоп) 1050кг-950кг=100 кг артық Жауабы: картоп қызылшаға қарағанда 100 кг артық №7 ТАуызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып)Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып)аңғы ас-? ТАуызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып)Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып)Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып)үскі ас? 7 есе> КАуызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып)ешкі ас-22кг 69 кг кем Шешуі:69+22=91 91:7=13 Жауабы: түскі асқа 91кг нан, таңғы асқа 13 кг нан жұмсалды. №8 Х+101=12*48 X+101=576 X=576-101 X=475 475+101=12*48
x-85=327-198 x-85=129 x=129+85 x=214 214-85-327-198

Қорытынды Хат оқу Айдосқа емделу үшін 150$ ақша қажет. Оған №16 мектеп оқушылары 40$, №5 мектеп оқушылары олардан 2 есе артық ақша аударды. Енді қанша ақша қажет. Енді мына тапсырманы орындайық Ауызша және жазбаша көбейту мен бөлудің тиімді тәсілдерін қайталау (4 сынып) Есепшотқа 30$ түсті. Рахмет. Адам дені сау болуы үшін үнемі және едәуір күш салуы қажет. Н.А.Амосов Бағалау
© 2010-2020